Voorjaarsbrief 2015

Vrienden, oud-studiegenoten, (oud-)collega’s en andere relaties,

Na vorig jaar geen ‘Nieuwjaarsbericht’ geschreven te hebben, had ik nu toch de behoefte weer in de e-pen te klimmen. Even de tijd nemen terug te kijken. Stil te staan.
En dan ook vooruit te kijken. En dat alles met jullie te delen.

Kortom: Welkom bij ‘Voorjaarsbericht 2015‘.

Achter ons ligt een bijzondere en bijzonder drukke periode.

Het was even ‘wennen’… een kleine meid erbij. Julia is afgelopen januari 3 geworden. Ze is echt een schatje! En een wijsneus.

Het jaar van de bijzondere jaren (Ik werd 50, Thijs 21 en Iris 18) is al weer even achter de rug. Ik heb mijn verjaardag een aantal keren gevierd. Eerst op de dag zelf, tijdens het Keltisch Midzomer Festival in Bad Nieuweschans, waar ik verrast werd met een optreden van Sassenachs voor onze massagetent. (Zie https://www.youtube.com/watch?v=Z8AIQ2Ue0oM). Natuurlijk hebben we het thuis gevierd voor familie en vrienden. En tenslotte met een goeie pot lasergame met een groep familie en naaste vrienden.

In dat zelfde jaar ben ik Reiki Master geworden. Op 31 oktober, wat vanuit mijn Lutherse achtergrond “Hervormingsdag” is, ben ik door mijn Reiki Master Arianne Groeneveld van Helios (www.helioscentrum.nl) tot Reiki Master ingewijd. Ik ben enorm blij dat ik dit hele traject, van Reiki I en Reiki II via de HaRT (Holistisch Reiki Therapeut) opleiding heb afgesloten met mijn Masterschap. Als Master mag je les geven in Reiki. De kennis en de ervaring doorgeven. En daar was het me om begonnen. Ik vind Reiki bijzonder, en toch ook weer niet. Het niet-bijzondere zit hem er in dat het voor mij klopt, iets natuurlijks, vanzelfsprekends is. En die combinatie, daar maak ik anderen graag deelgenoot van. Wil je meer weten over Reiki? Of een keer voelen wat het is en wat het met je kan doen? Schroom niet contact met me op te nemen!

Anna haalde in dezelfde maand haar examens en is nu Holos Massage Therapeut. Wat ik doe door dingen bij je even ‘stil te zetten’ tijdens een Reiki-behandeling, doet zij dat juist door zaken bij je in beweging te brengen. We vullen elkaar mooi aan!

Dat blijkt ook steeds tijdens de festivals waar we masseren en Reiki hebben gegeven. Ik ben blij met de steeds groter wordende groep van vaste klanten die we elk festival weer ontmoeten! En ik ben blij en verheugd dat veel mensen onze festival-praktijk weten te vinden om soms voor het allereerst een massage te krijgen. Of zelfs voor het eerst in tijden of voor het eerst ooit door een ander mens geraakt te worden. Dat vervult mij met gevoelens van blijdschap, dankbaarheid maar ook met ontroering en nederigheid. Dat zo iemand ons uitkiest voor een eerste contact is natuurlijk voor een deel ons ‘werk’; wij staan niet voor niets op die plekken. Maar dat zo iemand juist dan zich zo vertrouwd en veilig voelt om zich ook te laten raken, daar echt voor zichzelf de tijd te nemen, dat is gewoon heel bijzonder en mooi. Zie voor onze festivalagenda onze facebookpagina https://www.facebook.com/MassagepraktijkRumahSenang

Mijn opdracht bij de WestlandUtrecht Bank is in 2014 tot een einde gekomen. Waar ik voor drie maanden zou blijven, is uiteindelijk bijna vier jaar geworden. Ik denk met veel plezier terug aan mijn periode in Amsterdam. En weet en voel dat het zo goed is. Het was voor mij klaar op die plek. Na de bank ben ik gevraagd om activiteiten uit te voeren voor de Haagse Hogeschool. Ik heb daar de afgelopen periode college’s voorbereid en gegeven in de vakken Projectmanagement, Informatiekunde, Kennismanagement, Procesmodellering en heb een aantal groepen door middel van intervisie begeleid. Het is mooi te zien hoe je bij sommige studenten ‘ineens’ een vonk ziet overschieten en hoe je bij hen een vuurtje ziet beginnen. Het vuur van de verwondering… dat uitgroeid naar een uitslaand brandje dat nieuwsgierigheid en ‘willen weten’ laat ontstaan. Ik geniet ervan voor de klas te staan. Heb me wel verkeken op de enorme hoeveelheid werk er in nakijken van toetsen en opdrachten gaat zitten… Daar zijn heel wat avond- en nachtelijke uurtjes in gaan zitten. Maar ook dat hoort er bij.

Het is niet zo dat ik met de opdracht(en) voor de Haagse Hogeschool mijn totale werkweek vul. Dus mocht je nog een leuke opdracht voor me weten/hebben: Graag! En dat kan van alles zijn. Van PM via sr. PMO naar Kwaliteitmanager of “Wereldverbeteraar”. Van facilitator via trainer/docent tot coach/therapeut. Kortom: op al die plekken waar het contact met mensen *eigenlijk* de belangrijkste factor is.

Want dat blijft voor mij: ik ben het liefs bezig met het gedrag van mensen. Waarom doet iemand zoals hij doet? Waarom doet hij niet wat hij moet doen? Of juist waarom wel wat hij niet zou moeten doen? Vaak zitten er bij mensen aannames, overtuigingen, angsten die hen er van weerhouden te doen wat ze zouden moeten doen of wat ze het liefs doen. Wellicht zelfs: te zijn wie ze echt zijn. Graag ga ik met bedrijven, groepen of een-op-een op pad om te ontdekken wat je zou moeten doen, en wat je nu weerhoudt het te doen. Wat is je doelstelling? Wat is jouw ‘Why’? En hoe ga jij daarmee om? Ik maak daarbij gebruik van “The Golden Circle” van Simon Sinek, van “The Thinking Processes” van dr. Eli Goldratt, en van de diverse methoden en technieken die ik als HaRT-therapeut in mijn rugzak meeneem. Mocht ik iets voor jou (of voor jullie) kunnen betekenen, laat dat dan weten!

Veel mensen weten ondertussen dat we bezig zijn Naar Frankrijk te gaan om daar een “Centre de Bien-Etre” te beginnen. We zijn ooit begonnen met een droom. Dat werd een plan… en een dezer dagen hopen we te horen dat het plan concreet doorgaat. Na heel wat werkvakanties in Frankrijk met makelaars huizen te hebben bezocht, en na een aantal zeer serieuze locaties die om diverse redenen niet doorgingen,  zijn we nu bezig met een schitterende plek in de Lot-et-Garonne. Ons idee om mensen (jullie!) meer te kunnen bieden dan een behandeling tijdens een festival of in de praktijk, wordt binnenkort werkelijkheid. Je kunt dan terecht bij ons voor een vakantie-PLUS (plus behandeling, plus Wellness, plus een cursus), voor een specifieke cursus (waarbij we ons verheugen op contacten met veel collega-trainers coaches zodat we o.a. Yoga, Xigong, Biodanza, NLP, Geweldloos Communiceren, Mindfullness en Tantra kunnen aanbieden) of voor een ‘retraite‘, een wat langduriger verblijf waarbij we samen kijken wat voor jou de beste invulling is. Behandelingen, sessies, wellicht afgewisseld met werk in de “Jardin de Permaculture”. Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief op www.rumah-senang.eu.

Twee jaar geleden hebben een aantal mensen *zeer* positief gereageerd op het verzoek ons “Centre de Bien-Etre” (financieel of door arbeid) te steunen. Ik was en ben zeer blij met de toen toegezegde steun. Toen ging het helaas niet door. Achteraf gezien ben ik er blij om… want wat nu voor ons ligt is ècht beter. Ben je één van deze mensen? Dan krijg je zodra we weten of de locatie echt doorgaat een uitgebreidere mail met informatie, en hoop ik dat je nog steeds in staat bent en zin hebt ons te steunen! Was je nog niet in staat, of op de hoogte van ons verzoek? En zou je wel wat willen en kunnen betekenen? Dan hoor ik graag van je 🙂

O ja. Permacultuur… Ik ben de afgelopen periode zeer enthousiast geraakt door “Permacultuur“. Een holistische aanpak van bewerking van land/ de aarde (en zelfs je tuin). Waarbij je door te kijken, te combineren, duurzaam te ontwerpen, zorgvuldig met de aarde omgaat. Waarbij je gebruik maakt van de kracht van de natuur. Waarbij je bronnen (water / licht / lucht) meeneemt in je ontwerp. Waarbij je samenwerkingsverbanden opzoekt met ‘onkruid’ en waar je dieren laat meehelpen bij bestrijding en zaaiklaar maken. Ooit gehoord van een ‘groene tractor’? Dat is een verplaatsbare kippenren die in drie/vier weken tijd van een willekeurig stuk gras/onkruid land een plek maakt waar je kunt zaaien of planten. Met eieren op de koop toe! En zo zijn er vele voorbeelden. We beginnen binnenkort al met een wormenbak om van al ons groenafval schittende compost te maken. Een oplossing die volgens mij iedereen zou moeten aanspreken. In plaats van AGF te laten inzamelen door de gemeente, gebruik je wormen die het omzetten naar compost dat je kunt gebruiken om de kwaliteit van de aarde in je (moes)tuin te verbeteren. De wormenbak komt trouwens in onze tuin in Zwolle.

We zijn namelijk eind november van Delft naar Zwolle verhuisd. Huis in Delft goed en snel verkocht. In Zwolle huren we een huis, vooruitlopend op de volgende stap naar Frankrijk. Om onze vaste Reiki- en massageklanten in Delft te kunnen blijven behandelen hebben we één à twee keer per maand de beschikking over een mooie praktijkruimte in Delft-Noord. En voor de nieuwe doelgroep “Zwolle en omgeving” huren we op afroep een fijne ruimte in Zwolle. Beide ruimtes zijn niet alleen prima geschikt voor behandelingen, maar ook voor het geven van Reiki- en massagecursussen. Een nieuw idee wat ik aan het uitwerken ben is het geven van Reiki bij mensen thuis. Natuurlijk gebeurd dat al, maar ik ben bezig een platform te maken waar mensen en behandelaars ‘in de buurt’ elkaar kunnen vinden. Hou -als dit je interesse heeft- www.reikithuis.nl in de gaten. Ben je Reiki behandelaar? Dan hoor ik graag van je! Uiteindelijk doel is een ‘landelijk dekkend netwerk’ van Usui Shiki Ryoho behandelaars.

Ik geloof nu echt dat ik alles heb verteld waar ik momenteel mee bezig ben. Ik ben benieuwd te horen wat je van de ‘Voorjaarsbrief 2015’ vond. Wil je meer info over een van de onderwerpen? Laat het weten! En ik ben minstens zo benieuwd te horen waar jij momenteel mee bezig bent. Wat houdt je bezig? Is dat waar je je mee bezig wilt houden? Loop je tegen zaken aan? En… ik hoor natuurlijk graag van je als je voelt/denkt dat je daar wel wat ondersteuning bij kan gebruiken!

Je kunt hieronder reageren, of een mail sturen: marten@inspiring-people.nl

Ik wens je al het goede voor de komende tijd! Wellicht zien we elkaar op een festival, bij een meeting, op een cursus of tijdens een behandeling. Of straks in Frankrijk!

Warme groet!

Marten Schröder
Inspiring People

Mob: 06 5357 1395www.inspiring-people.nl
www.inspiring-people.nl/Reiki
www.rumah-senang.nl    – Praktijk van Anna
www.rumah-senang.eu   – Franse plannen
www.reikithuis.nlps. Mocht je mijn ‘berichten’ niet willen ontvangen, dan hoor ik dat graag van je. Mocht je deze nieuwsbrief door willen sturen, dan staat je dat vrij!

5 thoughts on “Voorjaarsbrief 2015”

 1. Goed om te horen dat het zo goed met jullie gaat Marten! Lets keep in touch.
  hearty greetings,
  Jim

 2. rob de zeeuw

  Toch fijn om te lezen dat de ontwikkelingen niet stilstaan en de finale beslissing in zicht is!

  Bij deze nog meer succes en positiviteit toegewenst!
  groet,
  Rob

 3. Dag Marten

  Met een kopje thee erbij net rustig je e-letter gelezen. Mooi geschreven. Ik gun het je dat 2015 een mooie start gaat vormen hier in Zwolle en ik kom t.z.t. graag helpen klussen in Frankrijk

  Dikke knuffel, Veronique

 4. Beste Marten,

  onze studenten Associate Degree Projectleider Techniek hebben in onze evaluatie aangegeven dat zij jouw workshops zeer gewaardeerd hebben, waarvoor dank!

  Groetjes,
  Maurice

 5. Beste Marten !

  Ik heb eindelijk de tijd genomen om je Voorjaarsbrief te lezen. Net nu het Voorjaar voor de deur staat en overal in onze tuin blomeen verschijnen.
  Mooi om te lezen waar jij allemaal mee bezig bent, ken ik je meteen een heel klein beetje beter. En prachtig om te lezen hoe het leven nooit stilstaat hoe “tout vient à point pour qui sait attendre”.
  Veel groeten uit Bretagne !
  Liefs,
  Pauline

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Please leave these two fields as-is:

Protected by Invisible Defender. Showed 403 to 14,076 bad guys.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.