Deelbrief Zonnewende 2018

Beste allemaal, beste collega, lieve vriend, vriendin, familie,

Na een hele tijd -waarin veel is gebeurd- een brief. Geen ‘nieuwsbrief’ of ‘nieuwjaarsbrief’. Maar een ‘deelbrief’. Waarin ik jullie wil delen wat er onder andere (met en door mij) is gebeurd en wat er te gebeuren staat.

‘Never a dull moment’ was een hele tijd de slogan van CMG, het IT-bedrijf waar ik vroeger werkte. En ‘Work Hard, Play Hard’. Deze slogans bevallen me nog steeds prima.

Ik ga jullie vertellen wat er zoal aan ‘Work Hard, Play Hard’ speelt. En wellich

t komen jullie ook tot de conclusie dat een ‘Dull moment’ er voorlopig niet aan zit te komen.

Om te beginnen privé. Ruim twee jaar geleden zijn we naar Frankrijk verhuisd. Het plan wat we al een tijd hadden om die kant op te gaan hebben we vlak na Julia’s vierde verjaardag (ze is ondertussen zes!) ten uitvoer gebracht. Nog steeds niets gevonden om te kopen, dus hebben we daar een huis gehuurd in de Lot-et-Garonne, in het kleine plaatsje Gavaudun. We zijn daar supersnel opgenomen in de gemeenschap en zijn actief in de feestcommissie en op andere vlakken. Julia ging direct naar het dorpsschooltje en ze doet het daar (nog steeds) super goed! Wat minder goed ging was mijn huwelijk met Anna. We hebben in augustus 2016 besloten te gaan scheiden en we hebben voor dit proces goed de tijd genomen. De uiteindelijke scheiding is dit voorjaar door de Nederlandse rechtbank uitgesproken. Het gaat goed met Anna, ze is net bevallen van een mooi zoontje, Nathan. Julia is enorm blij met haar halfbroertje en kan het ook goed vinden met de vader van Nathan -Robert. Anna en ik co-ouderen. De meeste weken haal ik Julia vrijdagmiddag op van school. Ze is dan het hele weekend bij me. En ik breng haar maandag weer naar school. Waarom is ze dan doordeweeks niet bij me?

Omdat ik maandag op het vliegtuig naar Nederland stap om te werken! Ik heb namelijk (nog) geen werk in Frankrijk -zie verderop- en ben wekelijks in Nederland te vinden. Ik werk als zelfstandige vanuit mijn Franse bedrijf: Inspiring People France en wordt ingehuu

rd door een aantal organisaties. Ik geef veel colleges (voornamelijk projectmanagement en personal skills) en doe ‘andere dingen’ (afstudeerbegeleiding, coaching) met studenten op en voor de Haagse Hogeschool. Ik werk daar voor diverse opleidingen: Elektrotechniek, Mechatronica, Technische Bedrijfskunde en Werktuigbouwkunde.
Ik hoop op de Haagse binnenkort aan de slag te kunnen om aan te pakken waar ik echt moeilijk tegen kan: studenten (jongens en meiden van rond de twintig) die een burn-out hebben, of die overspannen thuis zitten. Ik heb ideeën en visie om hier wat aan te veranderen. En hopelijk snel ook de mogelijkheid!
Naast de Haagse werk ik ook voor Essenzo, een particuliere MBO/HBO in Gouda. Ook hier geef ik projectmanagement. Door het boek dat bij Essenzo gebruikt wordt, ben ik in contact gekomen met Roel Wessels, auteur van ‘De Complete Projectmanager’. En heb ik ondertussen de rechten van de uitgever verworven om op basis van ‘De Complete Projectmanager’ een e-learning Projectmanagement te maken. Dit doe ik voor Skoledo (www.skoledo.com ) een fijn bedrijf met mooie e-learnings. Heb je gekeken en wil je er eentje volgen bij Skoledo? Dan mag ik je een kortingscode aanbieden. Neem even contact met me op!

Ik geef ook een serie van 8 dagdelen projectmanagement bij een organisatie in Woerden. Dit doe ik samen met de Management of Change coöperatie (https://www.managementofchange.nl/). Voor deze organisatie heb ik een complete aanpak gemaakt, inclusief ‘learning snippets’ in een ‘online omgeving’. Meer info nodig? Ik hoor je graag!

Naast al deze zaken ben ik vanzelfsprekend ook nog bezig met Reiki. Ik geef regelmatig behandelingen en bij voldoende animo cursus en ben ik actief binnen de Reiki Alliance, de internationale vereniging van Reiki Masters. Ook geef ik massages, bij je thuis of op diverse Fantasy/Medieval festivals waar ik met een groep fijne collega’s onder de vlag van mijn Massagepraktijk Rumah Senang geweldige behandelingen geef. Tenminste, die feedback krijgen we regelmatig.

In 2017 heb ik ook voor het eerst kennis gemaakt met de Harada Methode. Deze methode is door de Japanse Takashi Harada ontwikkeld en wordt wel eens de ‘Menselijke kant van Lean’ genoemd. Ik heb contact gezocht met de Vlaamse Jim Lippens, de man die het boek over de Harada methode naar het Nederlands heeft vertaald. Na een gesprek met hem heb ik me ingeschreven voor zijn cursus. Kern van de methode is dat je door middel van een gestructureerde aanpak ‘eender welk doel’ kan behalen -zoals Jim het schrijft. Ik heb zelf de methode ingezet om een aantal van mijn doelen te halen. En ik ben enthousiast. Niet alleen haalde en haal ik mijn doelen, ik voel ook meer rust in me terwijl ik hard bezig ben ze te halen. Na zelf ervaring met Harada op te doen heb ik besloten deze methode ook te willen overdragen. Een eerste pilot-groep op de Haagse met zes studenten bleek zeer succesvol. Na mijn certificatie als derde Harada-coach van de Benelux,

heb ik nu de mogelijkheid zelf cursus te geven. Ik heb ondertussen de eerste cursus gepland: 25 en 26 september 2018 op landgoed Kraaybeekerhof in Driebergen. Meer info? Klik hier. Er zijn nog plekken vrij en ik zou het enorm leuk vinden jou te mogen introduceren in deze methode en je te ondersteunen bij het halen van jouw (privé of zakelijke) doelen! De methode werkt echt geweldig!
Jim Lippens organiseert trouwens op 9 oktober een conferentie in België ‘Happiness @ Work’ met een aantal geweldige sprekers. Meer info? Klik hier.

Over een tijdje hoop ik voor cursussen en trainingen niet meer ‘extern’ te hoeven. Ik ben namelijk ‘as we speak’ bezig met het kopen van een geweldige locatie in Frankrijk! Waar ik dan (eindelijk) mijn Centre de Bien-Être kan starten. Een “Centrum voor wellness en persoonlijke ontwikkeling”. Waar je straks terecht kunt voor behandelingen, coaching/therapeutische gesprekken, cursussen en trainingen. En waar je ook eventueel wat langere tijd kunt blijven. Of waar je als trainer/coach terecht kunt met je eigen groep. Of waar je als manager terecht kunt met je team voor gefaciliteerde besprekingen die ook teambuilding in zich hebben. Ik verwacht voor groepen tot 14-16 man ruimte te kunnen bieden. Inclusief overnachtingen en (vegetarische) maaltijden. Met ingrediënten zo mogelijk uit eigen (permacultuur) tuin.
Naast de training/workshop ruimte is er voor over een tijdje ook een (kleine) spa / sauna voorzien. Voor wie daar behoefte aan heeft natuurlijk. Na overleg met de burgemeester van het dorp heb ik toestemming gekregen voor het gebruik van de naam Le Centre de Bonnenouvelle. Het buurtschap heet ‘Bonnenouvelle’ en dat betekent ‘Goed Nieuws’. Mooiere naam kun je je toch niet voorstellen? Voor nu ben ik op zoek naar vrijwilligers voor het eerste deel van de verbouwing, en voor mensen die wellicht interesse hebben Le Centre de Bonnenouvelle financieel te steunen. Later ben ik ook op zoek naar collega-trainers die in Le Centre de Bonnenouvelle een groep willen draaien. Meer info? Neem alsjeblieft contact met me op! Sneak Preview van de website: Klik hier.

Zo, bijna door de belangrijkste zaken heen. Ik wil graag nog delen dat ik supertrots ben op mijn grote kinderen. Thijs, die in december 2017 een eigen bedrijfje is begonnen. Hij controleert en corrigeert teksten. Cursussen, websites, scripties. In het Nederlands en Engels. Neem voor meer informatie contact op met hem via zijn site: www.textcorrectioncompany.nl. En Iris die aan het afstuderen is op de Universiteit van Utrecht aan de faculteit LAS, Liberal Arts and Sciences. Als je exact wil weten wat LAS is kun je het beste Iris even contacten.

Tenslotte: mijn gezondheid gaat prima. Deels doordat ik ieder weekend heerlijk geniet van de Franse natuur en omgeving. Deels omdat ik (als deeldoelen binnen mijn ‘Harada’) zorgvuldiger let op een aantal gezondheids-aspecten. Maar ook omdat ik sinds januari een vriendin heb, Wendy, waar ik enorm blij mee ben!

Mocht je naar aanleiding van een van de vele bovenstaande zaken vragen hebben, opmerkingen willen maken of gewoon eens bijpraten? Voel je uitgenodigd contact op te nemen, ik zie uit naar je reactie!

Warme groet,

Marten Schröder

Inspiring People France
Le Centre de Bonnenouvelle
Massagepraktijk Rumah Senang

marten@inspiring-people.nl

3 thoughts on “Deelbrief Zonnewende 2018”

  1. Leuk om nu eens helemaal te lezen wat er reilt en zeilt om jouw persoontje! Succes met alles en wat Bonnenouvelle betreft, je weet me te vinden 😉

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Please leave these two fields as-is:

Protected by Invisible Defender. Showed 403 to 19,968 bad guys.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.