Reiki Therapie

“Reiki is indrukwekkend als geneeswijze maar laat je daar niet door betoveren. Vergeet nooit dat het een weg naar Zelfrealisatie is”

Mikao Usui

In 2012 heb ik mijn opleiding ‘Holistisch Reiki Therapeut’ afgerond en mag ik mij HaRT-therapeut noemen.

Om te vertellen wat ik als HaRT-therapeut voor je kan betekenen, begin ik met over Reiki te vertellen. Reiki -Universele Levensenergie- werkt op drie niveaus.

Reiki ontvangen ontspant. Je kan in diepe ontspanning genieten, vaak zonder daarbij in slaap te vallen. Reiki is bijvoorbeeld heerlijk bij (chronische) vermoeidheid, stress en kan ondersteunen bij burn-out.

Reiki activeert het zelfherstellend vermogen van het lichaam. Hierdoor kan Reiki je ondersteunen bij herstel van lichamelijke klachten. Waar nodig adviseer ik je (ook) van reguliere gezondheidszorg gebruik te maken.

Maar vooral is Reiki een ingang naar jou, je ziel, naar wie jij zelf bent. Met een Reiki (zelf) behandeling kun je ‘Thuiskomen bij jezelf’. In de ontspanning van de behandeling komt er ruimte om te werken aan waar je wellicht al heel lang mee hebt leren leven. Waar je van voelt dat het er is, en waarvan je weet dat je er tegenop ziet om het aan te gaan. Denk aan overtuigingen, aannames, blokkades, angsten emotionele pijn, onverwerkte ervaringen of onverwerkt verdriet. Reiki geeft een liefdevolle bedding om hiermee aan de slag te gaan.

Tijdens mij HaRT-opleiding heb ik geleerd die liefdevolle bedding te gebruiken om jou te ondersteunen aan de slag te gaan. De basis van een sessie is dat je welkom bent, hoe je bent, wie je bent, wat er ook speelt in je leven. Je bent welkom.

Om je te helpen kan ik kiezen uit een aantal verschillende aanpakken, waaronder: Doorvoelen, Intuitieve Dialoog, The Work van Byron Katie, Voice Dialog en de coaching aanpak van Eli Goldratt. Iedere aanpak heeft z’n eigen kenmerken. Meer weten? Ik vertel het je graag!

 

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.