Impressies

Hieronder vind je een aantal impressies die ik heb ontvangen van cursisten en clienten. Het geeft je een inkijkje in hoe zij een cursus / behandeling hebben ervaren.


Naar aanleiding van een massagesessie:

Het was voor mij echt een ervaringsreis. Ik kon helemaal thuiskomen in het hier en nu, ik voelde me veilig en geborgen. Heel fijn om te voelen wat er allemaal in mijn fysieke lichaam gebeurde, en daardoor ook in mijn energie en emotionele lichaam. Marten heeft me geholpen te voelen dat ik alleen maar mezelf hoef te zijn. Heel fijne flow! Heerlijk ontspannen. En ik zal je laten weten hoe ik me de komende dagen voel.

Els van der Schoot, Utrecht


 

Dag Marten

Hierbij mijn beleving van de cursus Reiki I:

Van te voren wist ik niet goed wat ik van een cursus Reiki moest verwachten. Ik heb weinig tot geen ervaringen met het ‘alternatieve’ vlak. In de zomer heb ik na heel lang overwegen een magnetiseringsbehandeling ondergaan. Toevalligerwijze ben ik door deze behandeling in contact gekomen met jou. En omdat toeval niet bestaat heeft dit mij over de streep getrokken om mij op te geven voor de cursus Reiki I. Ik had mij in de zomervakantie alvast ingelezen, maar theorie en praktijk zijn natuurlijk niet hetzelfde. Enkele dagen voor de start van de cursus bleek dat ik de enige cursist zou zijn. Aan mij de keus om te beslissen om door te gaan of om een later tijdstip af te wachten zodat er meerdere cursisten zouden zijn. Mijn voorkeur was wel om met enkele anderen de cursus te volgen, zodat je elkaars ervaringen kan delen, maar ik wilde er erg graag mee doorgaan dus werd ik vrijdagavond thuis bij jou verwacht.

De cursus had een hoog huiselijk sfeer gehalte en dat was fijn/comfortabel. Dit kwam natuurlijk ook door de open houding die jij hebt.  We moesten er van tijd tot tijd op letten dat we onszelf niet teveel verloren in onze gezamenlijke interesses en gesprekken die we hadden. Jij staat heel nuchter in het leven en dat geef je ook door in de Reiki cursus. “Ik kan wel heel zweverig gaan doen, maar het werkt omdat het werkt”. Dit sluit heel goed aan bij de manier waarop ik bezig ben om meer kennis te krijgen van de ‘alternatieve’ wereld. Het is volgens mij juist normaal dat dit allemaal bestaat en daar moet je dan ook normaal mee omgaan. Het had anders wel remmend kunnen werken denk ik. Je moet je tenslotte op je gemak voelen om ingewijd te raken in de Reiki. Ook de verhandelingen over het ontstaan van Reiki, de behandelmethoden, de tips en trucs etc., hoe jij ermee omgaat, zijn op een normale nuchtere manier naar voren gekomen.

Ik kan verder niet zo goed een ‘inhoudelijk’ verhaal op papier krijgen rond de cursus zelf. Ik heb de cursus in ieder geval als heel bijzonder ervaren en ik vind het heel speciaal dat je op deze manier met energie om kan gaan. Ten eerste om er zelf rust door te krijgen, profijt van te hebben, maar juist ook om hiermee andere mensen te helpen. Ik verwacht dat daar wel een toekomst voor mij ligt, we zullen zien…!

Reiki is eigenlijk niet zo bijzonder, het is een natuurlijk iets wat bij de mens/de natuur hoort en wat door iedereen geleerd kan worden.

Ervaringen tot op heden:

Ik begin te merken dat Reiki nu een plekje begint te krijgen. De zelf-Reiki is intenser en herkenbaarder geworden. Ook heb ik mijn vrouw nu 2x Reiki gegeven. Ze wist niet goed wat ze ervan moest verwachten en ik was ook nog bezig om het een plek te geven, dus bouwde er zich een beetje een negatieve spanning op. Maar door de eerste behandeling was dat als sneeuw voor de zon verdwenen! Ze vond het heerlijk relaxed, ze voelde zich er lichter door en is tijdens de behandeling al vrij snel in slaap gevallen.

Ze merkte overigens op dat ze pas bij de behandelingen op de buik voelde dat mijn handen warm werden. Dus voor de tweede keer heb ik mijzelf eerst reiki gegeven en vlak daarna mijn vrouw. Dit keer heeft ze het als bijna te intens ervaren. De vierde handpositie, op de bronchiën, vond ze bijna te overheersend. Dus de volgende keer weer op de vorige manier. Ze viel trouwens wel weer als een blok in slaap en vroeg zich af waarom ik er al mee stopte, terwijl ik haar de volledige behandeling gegeven had, haha. Het in slaap vallen van mensen zal dus wel een terugkerend verschijnsel zijn.

Gertjan Halff, Zwolle